Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت‌های افسارگسیخته در بازار گوشی‌های تلفن همراه در سمنان در حالی ارائه می‌شود که هنوز مشخص نیست برای تنظیم بازار و نظارت بر فروش کالا در این بخش چه کسی به معنای واقعی کلمه مسؤول است؟

خبرگزاری فارس سمنان- حسن رضاییان:‌ فضای مجازی که این روزها در زندگی بسیاری از ما نفوذ بسیاری دارد و زندگی روزمره تعداد زیادی از مردم ایران را تحت تأثیر خود قرار داده، در ایام شیوع ویروس کرونا اهمیت بسیاری پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی دیگر، ورود ویروس کرونا به کشورمان سبب شد تا استفاده از شبکه‌های اجتماعی و حضور مردم در فضای مجازی تا حد غیرقابل انتظاری افزایش یابد و مردم بسیاری از ارتباطات و مراودات خود را از فضای فیزیکی و حضوری به فضای مجازی منتقل کنند.

جدای از همه تهدیدها و فرصت‌هایی که در این حوزه وجود دارد و موضوع گزارش ما نیست، شبکه‌های اجتماعی توانستند در این دوران نقش غیرقابل انکاری در خانه‌مانی مردم و همچنین تبلیغ و توزیع محتواهای مربوط به پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و قطع زنجیره ابتلا به این بیماری ایفا کنند و اطلاعات مفیدی را در اختیار مخاطبان و عموم مردم قرار دهند.

این مسأله کمی که جلوتر رفت، به آموزش مجازی نیز رسید. بسیاری از معلمان، اساتید دانشگاه‌ها و حتی مربیان آموزشگاه‌های خصوصی تلاش کردند تا آموزش‌های حضوری خود را به عرصه فضای مجازی ببرند.

آموزش مجازی؛ تلاشی نو

آموزش مجازی به دانشجویان، دانش‌آموزان، هنرآموزان و کارآموزان در اولویت قرار گرفت تا آنجا که حتی وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر وزارتخانه‌ها نیز از این امر استفاده‌های فراوانی بردند.

در استان‌های مختلف کشورمان و استان سمنان نیز هزاران نفر از معلمان در کنار اساتید دانشگاه‌ها و فعالان فضای مجازی به حوزه آموزش مجازی پیوستند و اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفت که در نهایت به تمجید رهبر معظم انقلاب اسلامی از خدمات فرهنگیان و اساتید دانشگاه‌ها در این دوره نیز انجامید.

این مسأله با راه‌اندازی شبکه «شاد» که به آموزش دانش‌آموزان در بخش‌های مختلف و مقاطع متنوع تحصیلی اختصاص دارد، شکل ویژه‌تری به خود گرفت.

سودجویی دلالان در سایه افزایش تقاضا

افزایش درخواست‌ها برای خرید گوشی‌های تلفن همراه اندروید برای استفاده از شبکه شاد، سبب افزایش قیمت‌ها در بازار تلفن همراه و از سوی دیگر، نارضایتی خانواده‌ها در خریدهای گران تجهیزات الکترونیکی شد.

طبیعی است که وقتی افزایش تقاضا در بازار وجود داشته باشد و عرضه به همان میزان انجام نشود، گرانی اولین سلامی که خواهد کرد، به مخاطبان و مشتریان خواهد بود.

تجهیزات الکترونیکی ازجمله تلفن همراه این روزها در بازار با قیمت‌های متفاوتی عرضه می‌شود و گرانی این تجهیزات سبب گلایه‌های متعدد مردم شده است.

امروز خریداران گوشی‌های تلفن همراه نسبت به عدم تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها گلایه‌هایی دارند که باید به آن توجه شود؛ اما کارشناسان امر نیز نظرات قابل‌توجهی ارائه می‌دهند.

مردم وحشت دارند خرید کنند

غلامحسین کریمی، یک کارشناس دستگاه‌های مخابراتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، قاچاق گوشی‌های تلفن همراه را در آشفتگی بازار مؤثر می‌داند و اظهار می‌کند: به‌عنوان رئیس اسبق اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی با سابقه ۳۰ سال خدمت با قاطعیت می‌گوییم سازمان مالیاتی این روزها از ناحیه قاچاق گوشی‌های تلفن همراه ضرر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مردم این روزها وحشت دارند در بازار موبایل خرید کنند، تصریح کرد: مردم می‌ترسند موبایل خرید کنند؛ اما چون مجبورند این خریدها را انجام می‌دهند.

کریمی گفت: ما در ایران کد ملی داریم و هر جای دنیا اشخاص شناسه‌ای دارند؛ شناسه موبایل چون سندیت خاصی دارد، شرکت‌های مختلف قبل از تولید باید شماره شناسه‌های ۱۵ رقمی ایجاد کنند.

رئیس اسبق اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی تصریح کرد: هر موبایلی که خرید می‌کنید، در زمان روشن شدن این کد ۱۵ رقمی را نشان می‌دهد و تشریح می‌کند؛ بنابراین دنبال کردن این کالا خیلی راحت است و نباید قاچاق موبایل به بازار ضربه بزند.

کریمی با تأکید بر اینکه واردکننده، توزیع‌کننده، خدمات‌دهنده و فروشنده عضو اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی هستند، تصریح کرد: برخی بدون دعوت از فعالان اتحادیه می‌نشینند و برای خودشان تصمیم می‌گیرند و بعضاً از نظر تخصص فوق‌العاده ضعیف هستند و این سبب شده است تا بازار لطمه ببیند.

تنظیم بازار وظیفه دولت نیست!

جمشید پژویان، یک اقتصاددان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس درباره عملکرد دولت در کنترل بازار اظهار کرد: تنظیم بازار نیازمند ساختار و زیربنای اقتصادی است و در شرایطی که اقتصاد در رکود و ناکارآمدی و مشکلات زیاد قرار دارد، باید بتوان بازار را تنظیم کرد.

وی با تأکید بر اینکه تنظیم بازار جزو وظایف دولت نیست، تصریح کرد: نظام بازار خودش را تنظیم می‌کند و هر دخالتی که دولت در بازار کند، ناکارآمدی و اختلال در مکانیسم درونی بازار ایجاد می‌کند.

این اقتصاددان گفت: هر بازاری دو گروه دارد که یک گروه متقاضی و یک گروه عرضه‌کننده هستند و مکانیسم بین این دو تعادل بازار را تنظیم می‌کند و هرگونه دخالت دولت، اختلال در نظام بازار است.

پژویان بیان کرد: دولت می‌تواند در بعضی از بازارها مانند ارز که بزرگ‌ترین عرضه‌کننده است به صورتی بازار را تنظیم کند؛ ولی نمی‌تواند در بخش‌هایی که توانایی عرضه ندارد، متقاضی‌ها را هم بر اساس خواسته‌های خودش تنظیم کند و دستوری بگوید چه کار کنند.

وی تأکید کرد: توانایی دولت در بازارهایی که خودش تنظیم‌کننده عمده محسوب می‌شود، زیاد است؛ نه مانند کالا که اصلاً نقش نباید داشته باشد و مکانیسم بازار است که آن را تنظیم می‌کند و دولت امکان دخالت و تغییر آن را ندارد.

عیار دولت‌ها در بحران‌ها

به‌هرحال یکی از اقداماتی که دولت‌ها باید در بحران‌ها انجام دهند، توجه به بازار و کنترل قیمت‌هاست؛ به شیوه‌ای که مردم دچار حداقل مشکلات شوند و فشار مضاعفی جدای از مسائل بحرانی به مردم وارد نیاید.

بازار موبایل و گوشی‌های تلفن همراه این روزها در استان سمنان نیازمند نظارت‌های بیشتری است و نظارت مسؤولان امر باید به‌خوبی صورت گیرد و از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها جلوگیری شود.

از طرفی، صدور مجوز ورود گوشی‌های تلفن همراه نیز یکی از مسائلی است که بسیاری از فعالان بازار مطرح می‌کنند و به‌زعم آن‌ها، سبب کاهش قیمت‌ها خواهد شد.

دولت باید در شرایط فعلی در این بخش فعالانه عمل کرده و به تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها بپردازد و به شیوه‌ای عمل شود تا میزان عرضه با تقاضا در بازار برابر باشد.

انتهای پیام/74035/م/و

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار تلفن همراه فضای مجازی سمنان دستگاه های مخابراتی گوشی های تلفن همراه تنظیم بازار آموزش مجازی فضای مجازی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۳۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رضا غلامی درباره عملکرد اداره کل پشتیبانی امور دام مازندران از مهرماه سال گذشته تاکنون، اظهار کرد: برای تنظیم بازار کالا‌های اساسی مازندران، ۲ هزار و ۸۳۱ تن مرغ تحویل سردخانه‌های استان شد.

وی افزود: با توجه به افزایش جوجه ریزی در سال گذشته، این شرکت نسبت به انعقاد قرارداد ۴ هزار و ۸۹۸ تن مرغ با اتحادیه، شرکت‌های تعاونی، زنجیره‌های تولیدی و تولیدکنندگان عمده اقدام کرد که ۲ هزار و ۸۳۱ تن مرغ تحویل سردخانه‌های پشتیبانی امور دام استان شد.

مدیر کل پشتیبانی امور دام مازندران با بیان اینکه علیرغم مشکلات زیاد در تامین گوشت قرمز منجمد در سال گذشته این اداره کل نسبت به توزیع ۱۵۱ تن گوشت گوساله منجمد با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان اقدام کرد و توانست در کنترل بازار گوشت قرمز موثر باشد، تصریح کرد: برای حمایت از مصرف کنندگان، ۸۵۵ تن گوشت مرغ منجمد در استان توزیع شد که در تنظیم بازار این کالا نقش مهمی داشت.

این مسوول ادامه داد: با توجه به حجم بالای تولید گوشت مرغ در استان با هماهنگی این اداره کل و همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان، ۲۶ هزار تن گوشت مرغ گرم برای میدان بهمن تهران ارسال شد که تاثیر بسزایی در کنترل قیمت مرغ در ایام پایانی سال در استان تهران داشت.

وی اضافه کرد: از موجودی گوشت مرغ منجمد در سردخانه‌های استان و از محل خرید، هزار و ۹۴ تن به سایر استان‌ها ارسال شد که برای کنترل بازار گوشت مرغ منجمد در کشور نیز اثربخش بود.

مدیرکل پشتیبانی امور دام مازندران تصریح کرد: این اداره کل در این مدت ۱۰۱ هزار تن نهاده به مرغداران و دامداران استان توزیع کرد که ۵۰ درصد آن کنجاله بود.

وی با بیان اینکه واردات نهاده‌های دامی از کشور‌های همسایه شمالی علاوه بر تامین بخشی از نیاز کشور به کالا از کریدور شمال جنوب، موجب افزایش فعالیت بنادر استان، ایجاد اشتغال و کاهش هزینه حمل کالا در استان‌های شمالی کشور شد، گفت: در این مدت ۵۵ هزار تن ذرت ثبت سفارش شد و دو کشتی محموله ذرت به وزن ۶ هزار و ۷۹۰ تن به بندر رسید و ۲۱ مورد بارنامه جو به وزن ۵۲ هزار و ۵۸۷ تن از بندر ترخیص شد.

دیگر خبرها

  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ سلاطین بازار موبایل چقدر فروخته می‌شوند؟
  • توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران